Salade met gemarineerde peren en lauw warme brie. (voor 4 personen).

Bereiden gemarineerde peren: (3 liter pan)

1 kilo peren, 600 gram suiker, ½ sinaasappel, ½ laurier blad, 1/3 kaneel stokje, 1 kruidnagel, 1 jeneverbes, 1/5 ster anijs, ¼ vanille stokje.

Neem een ruime pan en vul deze af met 1/3 lauwwarm water , suiker toevoegen in de pan,  roer de suiker door totdat het voor een groot deel opgelost is in het water. Knijp de sinaasappel uit in de pan en voeg ook de uitgeknepen sinaasappel toe. Voeg alle specerijen toe (NB. de vanillestok dient gehalveerd te worden en het merg eruit geschraapt). Schil vervolgens de peren, toevoegen aan het suikerwater (ontdaan van klokhuis en in partjes). Breng deze aan de kook, (leg een bordje erop zodat de peren goed onder staan). Zodra het 1 minuut gekookt heeft haal je de pan van het vuur en laat je de peren rustig afkoelen. De peren 1 dag, Incl. vocht bewaren in de koelkast voor het serveren, voor de beste smaak.

Maken van de salade:

Gemende salade (zakje van +/- 250 gram) aanmaken met honingmosterd dressing (1 eetlepel honing, 2 eetlepels mosterd, 4 eetlepels zonnebloem olie, 1 eetlepel witte azijn en snuf zout). Salade mengen met diverse ingrediënten zoals, tomaat, komkommer, wortel e.d. naar eigen smaak in te vullen. Leg de gemarineerde peren bovenop de aangemaakte salade.

Bereiden van de Brie:

2 plakjes brie op een ovenplaatje leggen, besprenkel dit met honing en pittenmix.  Dit 1 minuut in een voorverwarmde oven op 180 graden lauw warm laten worden en bovenop de salade leggen.

 

Eet smakelijk!